Kreditorer kæmper om konkursboet efter Pihl & Søn

En række underleverandører og lønmodtagere med tilgodehavender frygter nemlig, at de to konkursadvokater, der skal håndtere krav for over to milliarder kroner, ikke er uvildige.

»Vi vil have underleverandørernes repræsentant ind i kuratellet, så vi sikrer, at vores medlemmers interesser bliver tilgodeset i boet,« siger Henrik Garver, der er administrerende direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

Advokaterne Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater og Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert er allerede sat på opgaven. Men begge firmaer var involverede i Pihl & Søn inden konkursen på vegne af de finansielle kreditorer, Danske Bank, Tryg og kreditforsikringsselskaberne Euler Hermes og Atradius.

De fire finansselskaber fik hjælp fra en advokat fra Kromann Reumert med en »sikkerhedspakke«, som blandt andet bestod i at udtage et virksomhedspant på 300 millioner kroner, hvilket er en stor andel af de samlede aktiver på cirka 490 millioner kroner. Lønmodtagerne og underleverandørerne sår nu tvivl om gyldigheden af pantet, som blev udtaget i december 2012.

Advokaten Henrik Steen Jensen blev ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten kontaktet af tre forsikringsselskaber et par uger før konkursen i forbindelse med overvejelserne om at skyde 500 millioner kroner ind i Pihl & Søn for at redde koncernen.

»Vi synes, at det vil være betænkeligt ikke at tage en tredje kurator ind, eftersom de to kuratorer har været med til at lave den pant, og dermed vil det være egenkontrol. Det plejer ikke at være det bedste,« siger Henrik Fausing, der er afdelingschef i Dansk Byggeri.

Dagens Gossip