Kredsformand afviser udviklingsministers fratræden

Den radikale kredsformand Hans Jørgen Nygaard i Nordjylland er både citeret onsdag aften for at sige, at udviklingsminister Christian Friis Bach (R) "takker af i aften", og at han "ingen anelse" har om, hvorvidt ministeren går af.

Det sker efter flere rygter onsdag, da Friis Bach afbrød sin rejse i Mellemøsten for at rejse hjem til en "politisk sag".

- Han takker af i aften, det har han selv kontaktet mig og fortalt, sagde kredsformand Hans Jørgen Nygaard fra Nordjylland først til Politiken.

Samme melding fik DR, da de talte med kredsformanden, men derefter sagde Hans Jørgen Nygaard både til Jyllands-Posten og live på TV2 News, at han ikke ved, om Friis Bach går af.

- Jeg hører nu, at jeg er blevet citeret for at have sagt, at Christian (Friis Bach, red.) går af, og det har jeg ingen anelse om, at han skulle gøre, siger Hans Jørgen Nygaard til TV2 News.

Han har angiveligt kun fået en mail fra Friis Bach, hvor ministeren siger, at han vil holde et pressemøde torsdag morgen.

Kredsformanden har ifølge ham selv "gisnet" om, at pressemødet handler om den sydkoreanske klimaorganisationen GGGI, hvor Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er formand, og som er årsag til, at han går af.

- Det er et eller andet med GGGI, hvor han mener at have fejlet og derfor har fejlinformeret. Det er, hvad jeg ved, sagde Hans Jørgen Nygaard til Politiken.

Den radikale leder, Margrethe Vestager, tog en bagudgang væk fra forhandlinger om finansloven onsdag aften, og dermed undgik hun pressen.

Danmark har givet 90 millioner kroner til GGGI, og Friis Bach har tidligere oplyst, at han ikke informerede Folketinget om rod i regnskaber og frås, fordi det ikke var korruption.

Udviklingsministeren indledte sit besøg i Israel og Palæstina tirsdag, hvor det var planen, at han skulle udtrykke dansk støtte til forhandlingerne om en tostatsløsning og sende et signal om, at den danske regering er bekymret over den humanitære situation i Gaza.

Efter planen skulle Christian Friis Bach blandt andet mødes med Israels viceudenrigsminister, Ze'ev Elkin, og med den palæstinensiske udenrigsminister, Riyad al-Maliki.

/ritzau/

Dagens Gossip