Kremering af lig skal opvarme skole

Et nyt krematorium, der åbnede onsdag, skal hvert år kremere 8.000 lig, og overskudsvarmen fra kremeringen leveres til Ringsteds fjernvarmekunder.

En af aftagerne bliver Byskov Skole, der vil få halvdelen af varmen fra krematoriet, skriver dr.dk.

»53 procent af skolernes og krematoriets årlige varmeforbrug kommer fra krematoriet, resten producerer skolen på skolens hidtidige gaskedler,« siger projektleder Ole Winther, Ringsted Fjernvarme, til dr.dk.

Kremeringen afgiver varme svarende til 50 huses forbrug, og da krematoriet ikke selv kan udnytte alt varmen, sendes en stor del af overskudsvarmen videre ud i fjernvarmenettet.

Der er ikke noget til hinder for, at et krematorium udnytter overskudsvarmen på den måde. I 2006 bad daværende kirkeminister Bertel Haarder (V) Etisk Råd om, at belyse de etiske aspekter ved at anvende overskudsvarme fra ligbrænding.

»Det Etiske Råd finder ikke, at der er tale om en usømmelig behandling af liget, hvis varmen fra forbrændingen genvindes og anvendes til opvarmning,« lyder svaret på kirkeministerens henvendelse fra Etisk Råd.

»Tværtimod finder medlemmerne, at der er gode grunde, af blandt andet miljømæssig art, til at gøre det,« skriver Etisk Råd ifølge dr.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip