Kreml vil se beviser på doping

Den magtfulde top i Kreml vil se beviser for, at Ruslands bedste atletikfolk har været dopede, og nationen har udført systematisk doping af atleterne.

Det skriver flere nyhedsbureauer efter en russisk reaktion ovenpå anklagerne fra antidopingorganisationen Wada.

Mandag offentliggjorde Wada en rapport, som hævdede, at russerne i stor stil har dopet sig gennem mange år. Rapporten udsprang af et tysk TV-program, som havde afsløret omfattende doping i Rusland.

- Når der er anklager, må der også være beviser. Så længe beviserne ikke præsenteres, er det svært at acceptere anklagerne, eftersom de virker ganske grundløse, siger Kremls talsmand Dmitrij Peskov ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Wada anbefaler, at Ruslands atletikforbund bliver suspenderet fra Det Internationale Atletikforbund (IAAF). Andre organisationer og nationale olympiske komitéer er begyndt at tale om, at russisk atletik bør udelukkes fra OL i Rio.

Den situation vil russerne helst undgå. Derfor lover man bod og bedring.

- Wadas anbefalinger kan hjælpe Rusland til et bedre antidopingarbejde. Idrætsministeriet vil studere rapporten nøje for at se, hvilke lempelige procedurer, som skal strammes op, skriver det russiske idrætsministerium i en pressemeddelelse.

- Vi vil samarbejde med IAAF, blandt andet for at få styr på problemet blandt såvel russiske som udenlandske atletikfolk, lyder det i pressemeddelelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip