Kreuziger tæt på triumf i Schweiz Rundt

Hvis Alberto Contador viser sig ikke at evne at ramme Tour de France-formen, så har Bjarne Riss' mandskab Team Saxo-Tinkoff måske også andre kort at spille. På tredje etape af Schweiz rundt viste tre ryttere ihvertfald Tour-form.

Først var det danske Matti Breschel, der rykkede sig fri af hovedfeltet sammen med otte andre ryttere med små 50 kilometer tilbage af den 204,9 kilometer lange etape fra Montreux til Meiringen. Udbruddet havde på et tidspunkt over to minutter til feltet, og længe så det ud som om, at det måske kunne holde hele vejen hjem. For det var stærke folk, der sad med i gruppen helt fremme. Ryttere som Philippe Gilbert, Tom Boonen, Miki Terpstra og altså Matti Breschel begår sig normalt i klassikerne, men de kan også levere store præstationer i mindre etapeløb.

Bagude jagtede feltet vildt, for det handlede for så vidt muligt om at være i en god position inden sidste del af tredje etape i Schweiz Rundt, som bød på stigninger ad smalle stejle veje.

Langsomt blev forspringet da også mindre, og selvom Breschel sad med i front, så begyndte en anden dansker hos Team Saxo-Tinkoff, Michael Mørkøv, at sætte tempo i feltet. Alt sammen for at gøre holdkammeraten Roman Kreuziger klar til finalen. Også de to andre Team Saxo-Tinkoff-ryttere Roche og Tosatto trak hårdt i feltet, og så blev udbruddet til sidst indhentet.

Med 21 kilometer igen angreb Roman Kreuziger så, og 13 ryttere kunne hænge på ham, så en ny gruppe med stærke ryttere som Sagan, Van Garderen, Scarponi, Frank, Martin, Visconti og Spilak blev dannet. Den blev så senere reduceret til bare fire mand, Sagan, Kreuziger, Frank og Costa, som fik slået det afgørende hul, da Scarponi styrtede.

I det fire mand store udbrud var det kun Sagan, der ikke fokuserer på det samlede klassement, og måske gjorde det, at han kunne køre mere frit. Ihvertfald var det Peter Sagan, der kom først over målstregen i slutspurten, mens Costa blev toer, Kreuziger treer, og Frank overtager den gule førertrøje i Schweiz Rundt.

I det samlede klassement er Roman Kreuziger nu nummer to, 23 sekunder efter Mathias Frank (BMC), men der kan stadig nå at ske meget, inden løbet slutter på søndag.

 

 

 

Dagens Gossip