Krigsveteran dømt til behandling for bombetrusler

Sidste sommer strømmede bombetruslerne ind mod Københavns Hovedbanegård, et hotel i København og to hoteller i Rønne.

Manden bag bombetruslerne var en nu 27-årig mand, der har været udsendt som soldat til Afghanistan, og fredag blev han i Københavns Byret dømt til ambulant psykiatrisk behandling.

Bombetruslerne blev sendt på e-mail 17. og 18. juli 2013, og allerede i grundlovsforhøret 20. juli erkendte han, at han stod bag truslerne.

Han forklarede, at han som menig soldat i Afghanistan havde påkørt en vejsidebombe.

- Jeg har manglet det der adrenalin-kick siden, sagde han dengang og forklarede, at han har kørt stærkt og sprunget bungy-jump for at opnå suset.

Det havde dog ikke virket, og derfor havde han forsøgt sig med bombetruslerne.

Da han kom hjem fra Afghanistan, fik han konstateret posttraumatisk stress-syndrom (PTSD) og gik til psykolog indtil starten af 2012, da forsvaret ikke længere ville betale for behandlingen. Siden anholdelsen har han dog været i behandling igen.

Både anklager og forsvarer er godt tilfredse med fredagens dom.

- Jeg er godt tilfreds, for han blev dømt efter anklageskriftet og idømt den sanktion, vi havde bedt om, siger anklageren, Anders Larsson fra Københavns Politi, til Ritzau.

Og mandens forsvarer, advokat Mads Krøger Pramming, udtrykker en sjælden enighed med anklageren.

- Både jeg og min klient er godt tilfredse med dommen, siger han.

- Hans handlinger var jo udtryk for, at han havde det rigtigt dårligt. Han vil gerne i behandling, og med dommen kan han fortsætte den behandling, han har været i siden anholdelsen, tilføjer Mads Krøger Pramming.

/ritzau/

Dagens Gossip