Kriminaliteten falder i Randers

I Randers er antallet af anmeldelser og sigtelser for overtrædelser af Straffeloven samlet set faldet med henholdsvis 16,4 og 11,4 procent i perioden 2010-2012. Til sammenligning er der på landsplan sket et fald i antal anmeldelser på 6,9 procent og en lille stigning i antallet af sigtelser på 1.5 procent. Tallene er selvsagt positiv læsning hos Østjyllands Politi, der ligeledes betegner samarbejdet med kommunen som afgørende i bekæmpelsen af kriminalitet.

- Vi kender hinanden på personniveau og har f.eks. et tæt samarbejde med gadeplansmedarbejdere sådan, at vi kan have fokus på de rigtige grupper og være til stede de rigtige steder. Derudover har vi et godt samarbejde med skolerne om det præventive arbejde, som jeg tror har stor effekt, siger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen.

Grov vold er halveret
Hos Østjyllands Politi hæfter man sig især ved, at antallet af grove overfald og indbrud i Randers er faldet. Den grove vold er således næsten halveret fra 2011 til 2012, mens antallet af indbrud er faldet med knap 20 procent.

- Jeg glæder mig især over voldstallene. Der har vi helt bevidst lavet en indsats i hele Østjylland blandt andet ved at være meget synlige i nattelivet. Det betyder, at vi tit stopper ting i opløbet og hen ad vejen finder de unge mennesker ud af, vi er der og, at deres handlinger har konsekvenser, siger Bent Preben Nielsen, der generelt oplever Randers som et sikkert sted at færdes.

Satser på forebyggelse
Borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) håber de seneste års positive udvikling kun er begyndelsen. Og han understreger, at der også fremover vil blive satset på forebyggelse.

- Resultaterne taler for sig selv, og det er en langt bedre løsning at forebygge frem for først at handle, når skaden er sket. Derfor vil vi også fortsætte det tætte samarbejde med politiet om det præventive arbejde i skoler og på gadeplan, siger han.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip