Kriminaliteten fortsætter med at falde

Skrevet af admin

03/02/2016

Dagens topnyheder

Det går den rigtige vej med kriminaliteten i Danmark, viser nye tal fra Rigspolitiet.

I 2015 anmeldte danskerne over 13.000 færre overtrædelser af straffeloven end året før, hvilket svarer til et fald på knap fire procent.

Det gælder særligt anmeldelser af hjemmerøverier, tricktyverier og indbrud i private hjem.

- Det er en positiv udvikling, som vi nu har set igennem flere år. Vi skal langt tilbage for at finde en periode, hvor der blev begået mindre kriminalitet i samfundet end i dag, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i en pressemeddelelse.

Dog har der i 2015 været flere anmeldelser af svindel på nettet med kortoplysninger og NemID-koder. Flere bliver lokket med de så kaldte phishingmails, hvor kriminelle lokker folk til at videregive kontooplysninger.

- Vi kan se, at bedrageri er i vækst. Det er i høj grad et område, der er båret af den svindel, der finder sted på nettet. Politiet har oprustet markant på området, og tallene viser, at vi får fat i ganske mange af de mistænkte, siger rigspolitichefen.

Antallet af anmeldelser for databedrageri er således steget fra 5628 til 15.399. Det kan dog skyldes, at flere former for kriminalitet bliver registreret som databedrageri, blandt andet tyveri fra pengeautomater.

/ritzau/