Krisemøde om Dong: Dropper SF ud af regeringen?

Onsdag aften mødes SFs folketingsgruppe med partiets landsledelse »et ukendt sted« for at drøfte DONG-salget. Ifølge Berlingskes oplysninger skal SFerne på krisemødet også diskutere, om partiet overhovedet skal være i regering.

Efter gruppemødet tirsdag står det lysende klart, at der er splittelse i partiet omkring regeringens salg af aktier i det danske energiselskab til det amerikanske investeringsselskab Goldman Sachs.

»SF er ude på kanten, synes jeg. Vi leger sgu med vores eksistens. Det er nogle vigtige diskussioner, vi har i partiet. Og de bliver ved med at køre,« sagde folketingsmedlem Karsten Hønge (SF) efter mødet.

Forud for gruppemødet erkendte partiformand og socialminister Annette Vilhelmsen (SF) da også, at der er bekymrede miner på SF-holdet.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i SF er bekymret for det her. Det er en vigtig virksomhed. DONG er en vigtig spiller i forhold til hele energiudviklingen, så selvfølgelig bekymrer vi os om det,« sagde partiformanden.

I sidste uge udtrykte også SFs landsledelse bekymring for »konsekvenserne af aftalen«, og onsdag - aftenen inden at Folketingets Finansudvalg skal træffe en endelig beslutning om aktiesalget - skal hele partitoppen så mødes og drøfte sagen én gang for alle. Og her kan baglandet sætte partiledelsen »skakmat«, vurderer BTs politiske kommentator, Søs Marie Serup.

»Hvis baglandet vælger at stå fast, så kan det i hvert fald potentielt få alvorlige konsekvenser for SFs regeringsdeltagelse. Der er jo truffet en beslutning i regeringen om det her, og hvis man pludselig må renoncere på det, så ryger troværdigheden om SF i regeringen,« siger hun til bt.dk.

Det mest sandsynlige er dog fortsat, at SFs folketingsgruppe stemmer for salget, men det bliver ikke uden ballade og konsekvenser, mener Søs Marie Serup.

»Så har de bevaret troværdigheden i regeringen. Til gengæld har de mistet den i forhold til deres eget bagland. Og det er alvorligt for en Annette Vilhelmsen, som netop blev valgt på, at hun ville have en tæt forbindelse til sit bagland, på at tage demokratiske beslutninger alvorligt, og på at lytte til landsledelsen,« siger hun til bt.dk.

Finansminister Bjarne Corydon (S) er tirsdag eftermiddag i samråd om DONG-salget.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip