Krisen øger menneskehandlen i Europa

Og i takt med krisens mange nedskæringer og spareplaner forventes problemet at blive endnu større, advarer EUs særlige anti-trafficking koordinator, Myria Vassiliadou.

»Mange mennesker er under krisen blevet fattige, mere sårbare, udsatte og desperate efter job, og jeg forventer en yderligere stigning i de kommende år,« siger Myria Vassiliadou til Morgenavisen Jyllands-Posten og tilføjer, at stigningen på 18 procent kun er »toppen af isbjerget«. I alt skønnes det, at 880.000 mennesker i EU er ofre for tvangsarbejde, herunder prostitution.

Selvom samtlige EU-lande for to år siden blev enige om at skærpe lovgivningen på området, har kun seks af de 27 lande gennemført en ny lovgivning til bekæmpelse af menneskehandel. Danmark kan som følge af det retlige EU-forbehold ikke deltage i fællesindsatsen.

I 2012 identificerede Center mod Menneskehandel 17 sager om tvangsarbejde i Danmark, hvilket er en stigning i forhold til 2009, 2010 og 2011, hvor der tilsammen var seks sager, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Dagens Gossip