Kristendemokraterne vil lave comeback i Folketinget

Partiet har indsamlet 20.000 vælgererklæringer, og torsdag har økonomi- og indenrigsminister Margrete Vestager (R) meddelt partiet, at det er opstillingsberettiget til næste folketingsvalg.

Selvom Kristendemokraterne ifølge de fleste meningsmålinger har et godt stykke vej op til spærregrænsen på to procent, så mener landsformand Stig Grenov bestemt, at partiet har gode muligheder for komme i Folketinget ved næste valg.

»Borgerne har opdaget, at du kan stemme på rød, og du kan stemme på blå, og du får immervæk det samme hver eneste gang. Der er behov for et parti, som begynder at tale mennesker ind. Det er ikke det samme, som at de andre er umenneskelige, men der er behov for, at der er nogle, der har fokus på det frem for alle de tal, som man slynger til højre og venstre,« siger Stig Grenov.

Med sig i Folketinget har partiet en vision om, at ansvaret skal tilbage til borgerne, siger landsformanden, når han skal pege på en af de vigtigste ting, som et kryds ved Kristendemokraterne vil medføre.

»Man får først og fremmest et samfund, hvor vi lægger alt ansvar ud til borgerne i stedet for, at man centraliserer i store enheder, i store skoler, i store hospitaler og store kommuner. Det er kæmpe enheder, som er totalt urentable, og hver eneste gang, man bygger store bygninger, så skrider budgettet, og så kommer man til at spare på de ansatte i stedet,« siger Stig Grenskov, der kalder det »en central opgave at decentralisere.«

Ifølge landsformanden kan Kristendemokraterne samarbejde med alle, der fører en kristendemokratisk politik, men alligevel understreger Stig Grenskov, at man vil pege på en blå regering, da »der er nogle grundlæggende menneskelige holdninger, hvor vi finder større genklang hos den blå side end den røde side.«

»Det gælder blandt andet ligemageriet, hvor man skal sige »hen« i stedet for »han« og hun« i den danske skole og helt ned i børnehaverne. Det er ikke okay. Det er, at man kæmper mod naturen, og det, synes vi ikke, er okay. Det er et grundlæggende menneskesyn, hvor vi må sige, at den galej er vi ikke med på,« siger han.

Kristendemokraterne ønsker ligeledes et opgør med det strømlinede forløb, som ifølge partiet hersker i det danske samfund.

»Det er hele den formålstanke, hvor man sætter barnet i en institution med det henblik, at når det kommer i vuggestue, så bliver det klar til at komme i børnehave med det henblik, at når det kommer i børnehave, så skal man videre til skole, så du kan komme hurtigst muligt ud i den anden ende, så man kan komme ud og tjene penge,« siger Stig Grenov.

Kristendemokraterne holder landsmøde 26. oktober i Middelfart under temaet »For børnenes skyld«.

Dagens Gossip