Kristendomsundervisning kan blive obligatorisk for skolebørn

Skrevet af admin

21/06/2016

Dagens topnyheder

Skolebørn fra Jehovas Vidner, muslimer og ateister vil fremover muligvis blive tvunget til at deltage i kristendomsundervisningen.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) åbner nemlig for at gøre det obligatorisk at deltage i undervisningen. Det skriver Altinget tirsdag.

I dag er kristendomsundervisning det eneste fag, elever kan fritages for. Men i et svar til Marie Krarup fra Dansk Folkeparti skriver ministeren, at hun er "åben over for at se på mulighederne for en ændring af disse regler."

Marie Krarup kalder det absurd, at elever kan fritages.

- I dag er det helt afgørende, at alle - især muslimer, men også danskere - har viden om kristendommen, siger hun til Altinget.

- Man kunne lige så godt bede om fritagelse for matematik. Det er helt gakkelak, og det er et vanvittigt signal at sende, at det er lige meget, om man ved noget om kristendom.

Kristendomsundervisning er ikke et forkyndende fag. Målet med undervisningen er, at elever får viden om kristendom, de bibelske fortællinger og deres betydning for vores kultur.

Formanden for landets skoleledere, Claus Hjortdal, advarer mod at gøre det obligatorisk at deltage i faget.

- I Danmark er vi generelt kendt for vores frisind - men det her svarer bestemt ikke til min tolkning af begrebet frisind. Det er fuldstændig det modsatte af frisind: Alle skal være, som vi selv er, eller som flertallet er, siger han til Altinget.

Undervisningsministeren har afvist at kommentere svaret overfor Altinget. Hun oplyser dog, at hun efter sommerferien vil drøfte en ændring af reglerne med partierne fra folkeskoleforligskredsen.

/ritzau/