Kristian Jensen: Ærgerligt at Thorning misser FN-toppost

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) ærgrer sig over, at tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er blevet forbigået i kampen om at blive FN's næste flygtningehøjkommissær.

FN's generalsekretær har i stedet peget på den italienske diplomat Filippo Grandi til at bestride posten.

- Regeringen har i hele forløbet aktivt bakket op om Helle Thorning-Schmidts kandidatur, og regeringen havde gerne set, at posten lige som de seneste mange år var blevet besat af en toppolitiker, siger Kristian Jensen i en pressemeddelelse.

- Så jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at generalsekretæren har valgt en FN-diplomat frem for en fremtrædende politiker. Hun var og er en god og kompetent kandidat med et solidt internationalt netværk. Og hun har præsenteret gode visioner for UNHCR’s arbejde, siger han.

Den danske udenrigsminister ønsker samtidig Filippo Grandi til lykke med posten og noterer italienerens lange karriere i FN og FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, som han nu skal stå i spidsen for.

Den italienske diplomat har været leder for FN's Palæstina-agentur, UNRWA.

FN har offentliggjort beslutningen i en pressemeddelelse sent onsdag aften.

Udenrigsministeriet præsenterede Helle Thorning-Schmidts kandidatur til posten for to måneder siden. Hun er ikke overrasket skuffet over, at jobbet ikke blev hendes, selvom hun samtidig lykønsker Filippo Grandi.

- Jeg er naturligvis ærgerlig over, at det ikke lykkedes. Jeg mener stadig, at jeg havde noget at byde på i forhold til de opgaver, UNHCR skal løse i de kommende år, siger Helle Thorning-Schmidt i en skriftlig udtalelse.

- Jeg har som statsminister haft den udfordring helt inde på livet, og jeg står fuldt ud ved de stramninger, der blev gennemført under min regering. Det, tror jeg, at de fleste kan se, var rigtigt, siger hun videre.

Hun siger samtidig, at hun har været glad for "at være regeringens og de andre nordiske landes kandidat til posten".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip