Kristian Jensen ærgrer sig over nødhjælpsboykot af EU

Det er ærgerligt, at Læger uden Grænser ikke længere vil modtage penge fra EU på grund af flygtninge og migrant-aftalen med Tyrkiet.

Sådan lyder reaktionen fra udenrigsminister Kristian Jensen (V) der netop nu er på Grønland sammen med USA's udenrigsminister, John Kerry.

- Det er jeg meget uforstående over for. Jeg tror, at deres beslutning får betydning for de borgere rundt om i verden, som så ikke længere får den hjælp, som Læger uden Grænser normalt giver, siger han.

- Men det er jo deres valg, og hvis de ikke vil modtage pengene, så vil vi forsøge at finde andre, der laver tilsvarende arbejde.

EU har forpligtet sig til at tage en syrer fra lejre i Tyrkiet for hver flygtning, som Tyrkiet tager tilbage fra Grækenland.

Tyrkiet får til gengæld milliarder af euro i hjælp fra EU, og der forhandles om visumfri indrejse for tyrkere til EU.

Det har fået Læger uden Grænser til at sige nej til EUs støtte, der sidste år var på omkring 416 millioner kroner.

- Aftalen drejer sig om, at mange mennesker er kommet til Europa med en drøm om at komme ind, selv om de ikke har noget legalt krav. Det er ingen god situation for dem, for de skal bare sendes tilbage, siger Kristian Jensen.

- Derfor ville det være glædeligt, hvis vi kunne finde andre aftaler som Tyrkiet-aftalen. Det kan sikre legal migration.

/ritzau/

Dagens Gossip