Kristian Jensen beklager plaster-kommentar: Jeg holder meget af Sverige

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) siger nu undskyld for, at en kommentar fra ham på Facebook har skabt harme i Sverige.

Kristian Jensen har postet et link til en artikel, der beskriver, hvordan et plaster blev beskyldt for racisme i Sverige på grund af den beige farve.

Artiklen har udenrigsministeren ledsaget med teksten, "endnu engang er jeg glad for ikke at bo i Sverige", og den er ikke blevet taget vel imod i Sverige. Og nu beklager Kristian Jensen altså sagen.

- Jeg skal da være den første til at beklage, at min opdatering på Facebook har skabt så meget postyr.

- Det var skrevet med et glimt i øjet og ment som en humoristisk kommentar til, at debatten nogle gange er lidt anderledes i Sverige, skriver Kristian Jensen i en mail til Ritzau.

- Jeg holder meget af Sverige, og vi har jo også et tæt samarbejde med Sverige på rigtig mange områder.

- Den svenske udenrigsminister var for eksempel en af de allerførste kolleger, jeg talte med, efter at jeg var blevet udenrigsminister, skriver Kristian Jensen.

Debatten om det hudfarvede plaster begyndte i en svensk radiodebat og blev noteret af svenske medier.

Langt større blev historien i Danmark, hvor flere medier skrev, at svenskerne nu debatterede, om plastre skulle have forskellige hudfarver.

Det undrer svenskerne, der samtidig finder det forrykt, at den danske udenrigsminister bruger historien som anledning til at lægge afstand til Sverige.

- Det er uværdigt, at en udenrigsminister udtaler sig sådan om et naboland. Han bør komme med en undskyldning til det svenske folk, siger professor i statskundskab ved Stockholms Universitet Drude Dahlerup til svenske Expressen.

Pressesekretæren for den svenske udenrigsminister, Pezhman Fivri, siger til Expressen, at Kristian Jensens udtalelse ikke giver anledning til en officiel kommentar.

/ritzau/

Dagens Gossip