Kristian Jensen beklager sin rolle i vurderingsskandale

Helt tilbage i sommeren 2007 var Skat i gang med et såkaldt modningsprojekt, der skulle gøre det nemmere at lave ejendomsvurderinger.

Projektet ville give en "væsentlig besparelse på it-drift og en mindre besparelse på personale", viser dokumenter, som Ritzau og flere andre medier har fået aktindsigt i.

Men projektet blev skrottet og ikke ført ud i livet.

Daværende skatteminister Kristian Jensen (V) spurgte selv ind til projektet i juni 2009, viser mailkorrespondance mellem Skatteministeriet og Skat.

Og overfor Jyllands-Posten beklager Kristian Jensen sin rolle i sagen om de fejlagtige ejendomsvurderinger.

- Læst i bagklogskabens lys ærgrer jeg mig over, at jeg ikke gjorde mere for at rette op på systemet, siger han til avisen.

Af projektet fra 2007 har man blandt andet fremskrevet den udvikling, der var i gang på området:

"Vurderingsopgaven løses på et lavt kvalitetsniveau pga. voksende opgavemængde ... En foreløbig analyse viser, at over halvdelen af ejendommene kan være vurderet væsentligt for lavt eller for højt."

Og længere henne i projektet står der: "De væsentligste konsekvenser er risiko for fejlbeskatning af borgere og virksomheder".

Alligevel skred den daværende skatteminister ikke ind, efter han havde spurgt til projektet.

Kristian Jensen hæfter sig ved, at der ikke er dokumenter, der siger, at loven på noget tidspunkt blev overtrådt:

- Men jeg skal ikke løbe fra mit ansvar. Jeg var skatteminister, og jeg beklager, at jeg ikke jeg ikke har taget hånd om det tidligere, siger han til avisen.

I sidste uge fremlagde Rigsrevisionen 53 ministerforelæggelser og godt 100 orienteringer til Folketinget siden 2004 om ejendomsskatsvurderingerne. Men alligevel gav det ikke anledning til at udpege en enkelt minister som ansvarlig for miseren.

/ritzau/

Dagens Gossip