Kristian Jensen: Demokratiet kan ikke knækkes

Skrevet af admin

14/11/2015

Dagens topnyheder

Det er vigtigt ikke at lade sig knække, efter at Paris fredag aften og natten til lørdag blev udsat for en række blodige angreb.

Det mener udenrigsminister Kristian Jensen (V).

- Vi sørger med de efterladte. Men vi lader os ikke lamme af afmagt. Den vestlige verden er før blevet udsat for terror, men terroristerne skal lide nederlag. De kan ikke knække demokratier, der står sammen, siger han i en pressemeddelelse.

- Den terror, som har ramt Frankrig, er et angreb på hele den vestlige verden - også på Danmark.

- Det franske folk skal vide, at Danmark og resten af den vestlige verden vil stå sammen med Frankrig og den franske regering i den stålsatte kamp mod terroristerne, som præsident Hollande har bekendtgjort, tilføjer han.

Det er anden gang i år, at Frankrig udsættes for et angreb. Det er ikke mere end ti måneder siden, at jihadister angreb satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i Paris.

Her blev 17 mennesker dræbt.

En måned senere blev København udsat for et skudattentat, da Omar el-Hussein skød og dræbte to personer i den danske hovedstad.

- Når man husker begivenhederne i januar og februar i år, ved vi, at der er risiko for, at terrorister kan blive inspireret til angreb andre steder også. Det må ikke ske. Danmark vil holde tæt kontakt med vore partnere i EU, Europol og i Nato, udtaler Kristian Jensen.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen har i en pressemeddelelse udtrykt sin medfølelse for Frankrig.

Statsministeren siger, at det er en "mørk dag i Europa" og kalder samtidig massakren for et "ubeskriveligt, kynisk terrorangreb".

Løkke besøger lørdag klokken 10 den franske ambassade i det centrale København.

/ritzau/