Kristian Jensen: EU står i sin hidtil største krise

EU står over for sin hidtil største krise, mens medlemslandene dagligt kæmper for at finde ud af, hvordan de skal håndtere migrationskrisen, der hele tiden optrappes.

Det siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) lørdag under et uformelt EU-udenrigsministermøde i Luxembourg.

- Det er jo ikke nyt, at der kommer flygtninge og migranter til Europa. Det nye er, at de kommer i sådan et omfang, at de normale måder at arbejde sammen på stort set er brudt sammen, siger Kristian Jensen.

Udenrigsministeren mener nok, at EU-landene med samlet over 500 millioner indbyggere kan håndtere dem, der allerede er kommet til Europa, hvis ellers det kan lykkes at standse tilstrømningen til Europa af endnu flere migranter og flygtninge.

- Men det er klart, at hvis de to millioner i Tyrkiet, hvis de fire millioner i Syriens nabolande, hvis de syv millioner internt fordrevne i Syrien, og hvis hele Nordafrika begynder at sætte sig i bevægelse, så har vi en menneskestrøm, som ingen lande kan håndtere, siger Kristian Jensen.

På mødet har han over for de andre EU-udenrigsministre citeret den canadiske rockgruppe Bachman–Turner Overdrives kæmpehit fra 1974 "You Ain't Seen Nothing Yet" og advaret om, at migrationskrisen stadig kan blive langt værre, end den allerede er.

- For hvis ikke vi gør noget i forhold til nærområderne, i forhold til at sikre tålelige forhold i flygtningelejrene, i forhold til at hjælpe Tyrkiet, der måske har taget op imod to millioner flygtninge, hvis ikke vi gør noget for at hjælpe i de områder, så er det bare at konstatere, at "You Ain't Seen Nothing Yet", siger Kristian Jensen.

/ritzau/

Dagens Gossip