Kristian Jensen fordømmer terrorangreb i Tyrkiet

En voldsom eksplosion, som har dræbt mindst 30 mennesker i den tyrkiske grænseby Suruc, har nu fået den danske udenrigsminister, Kristian Jensen (V), til tasterne.

- Jeg fordømmer kraftigt terrorangrebet i Suruc i Tyrkiet. Mine tanker er hos ofrene og deres familier.

- Vi må stå sammen og bekæmpe terrorisme, skriver Kristian Jensen på Twitter efter angrebet i Tyrkiet mandag.

Mens mindst 30 personer har mistet livet, meldes over 100 såret af den voldsomme eksplosion, som Tyrkiet beskriver som et terrorangreb.

- Efterforskningen peger foreløbigt på, at der er tale om et selvmordsangreb udført af Islamisk Stat, siger en højtstående embedsmand i Ankara til nyhedsbureauet Reuters.

Også Det Hvide Hus i Washington fordømmer kraftigt angrebet og kalder det "afskyeligt".

- Vi udtrykker vores solidaritet med den tyrkiske regering og det tyrkiske folk og bekræfter vores uovervindelige vilje til at bekæmpe den samlede terrortrussel, siger talsmand for Det Hvide Hus Josh Earnest mandag ifølge Reuters.

Angrebet fandt sted i haven til et kulturcenter i den tyrkiske by, som ligger tæt på den syriske grænse.

TV-klip viste efter angrebet lig ligge under træer uden for kulturcentret i den hovedsageligt kurdisk befolkede by i det sydøstlige Tyrkiet. Den ligger omkring 10 kilometer fra den syriske by Kobani, hvor kurdere har kæmpet mod Islamisk Stat.

Det var overvejende studerende fra en ungdomsorganisation, der befandt sig ved kulturcentret, da eksplosionen fandt sted.

De var samlet for at tale til den lokale presse om en tur, som de havde planlagt at tage for at genopbygge Kobani.

Ifølge et af organisationens medlemmer Fatma Edemen, som Reuters har talt med, var planen at tage til Kobani for at bygge et bibliotek og en legeplads og plante en skov.

/ritzau/

Dagens Gossip