Kristian Jensen: Rusland flytter sig ikke uden dialog

Det var ikke en afvigelse fra EU's politiske linje, da udenrigsminister Kristian Jensen sidst i november mødtes med den russiske viceudenrigsminister, Vladimir Titov.

Det erklærer ministeren over for Ritzau. Mødet har fået kritik fra flere sider, efter at det fredag er blevet beskrevet i Jyllands-Posten.

- Jeg er klart på linje med EU, som kalder på, at vi fortsætter sanktionerne mod Rusland. Men hvis man tror på, at man får Rusland til at flytte sig uden at tale med dem, så har man slet ikke forstået den mentalitet, der er i Rusland, siger Kristian Jensen til Ritzau på en skrattende telefon fra Kenya.

Over for Jyllands-Posten kritiserer Jensens forgænger, Martin Lidegaard (R), at mødet har fundet sted, uden at Udenrigspolitisk Nævn var orienteret.

Ministeren henviser til, at han på et møde i Udenrigspolitisk Nævn tilbage i august meddelte, at han ville genoptage dialogen med Rusland.

- Der er ikke ændret et komma i den konkrete politik i forhold til Ukraine, i forhold til krænkelsen af dansk luftrum.

- Tværtimod er det ting, der blev taget op over for Titov på mødet, og hvis man kigger på, hvad resten af EU gør, så er det netop at genstarte dialogen på politisk niveau med Rusland, siger Jensen, som tilføjer:

- Jeg ved ikke, hvor Martin Lidegaard har været henne siden, han stoppede som udenrigsminister. Men han har ikke været til stede i den europæiske debat.

Heller ikke kritikken af, at mødet først kommer til offentlighedens kendskab mere end tre uger efter, at det har fundet sted.

- Det var ikke et offentligt møde. Jeg har rigtig mange møder, som ikke er offentlige, og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har tænkt at have en dialog med Rusland, det har jeg kommunikeret klart ud.

- Men jeg tror ikke, det er godt for en udenrigsminister, hvis samtlige møder man holder bliver annonceret i pressen, siger Kristian Jensen.

Spørgsmål: Var der noget der tilsagde, at det her ikke kunne være et offentligt møde?

- Det har jeg ikke mulighed for at komme nærmere ind på.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip