Kristian Jensen: Udenrigsgransker tager ikke noget fra mig

Danmarks ambassadør i Indien, Peter Taksøe-Jensen, skal inden 1. maj 2016 lave en udredning til regeringen af en sammenhængende dansk udenrigspolitik, som samtænker udenrigs-, sikkerheds-, forsvars- og handelspolitik.

Det skal han i jobbet som regeringens nye udenrigsgransker.

Den danske udenrigsminister, Kristian Jensen (V), afviser, at han derved selv mister noget på sit område.

- Mit område er at forme en politik, Taksøes område er at lave en analyse, siger Kristian Jensen til Ritzau.

- Jeg bruger i dag udenrigsministeriets mange ambassader og ministeriets forskellige områder til at komme med analyse på enkeltpunkter, og det Peter Taksøe skal gøre, er at lave et holistisk billede af, hvad det er for nogle udfordringer, Danmark står over for.

- Det er glimrende at få sådan en udredning at spille bold op ad i regeringens proces med at lave de udenrigspolitiske prioriteter.

- Jeg håber, at hans udredning vil være yderst brugbar, og det forventer jeg, for ellers havde vi ikke valgt ham til opgaven, lyder det fra Kristian Jensen.

Spørgsmål: Er jobbet som udenrigskoordinator egentlig statsminister Lars Løkke Rasmussens projekt, dit projekt eller Venstres fælles projekt?

- Det her er et projekt, som Venstre har haft lige siden valgkampen.

- Det blev sagt før valget, at vi ville have en respekteret og vidende person til at lave dette holistiske billede, og det står i regeringsgrundlaget, som jeg selv har været med til at skrive, siger udenrigsministeren.

Løkke siger selv følgende i forbindelse med offentliggørelsen af sin nye udenrigsgransker:

- Danmark skal fortsat stå stærkt i det internationale samfund. Vi skal tage ansvar og gøre en forskel.

- For at skabe de bedst mulige rammer for en stærk og sammenhængende dansk udenrigs-, sikkerheds-, forsvars- og handelspolitik iværksætter regeringen i dag en samlet udenrigspolitisk udredning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip