Kristian Jensen vil have tættere terror-samarbejde i EU

EU's medlemsstater skal arbejde tættere sammen for at bekæmpe de voldsomme terrorangreb, som fortsætter med at ramme Europa.

Det siger den danske udenrigsminister, Kristian Jensen (V), som mandag morgen er ankommet til møde med EU's udenrigsministre i Bruxelles.

Udenrigsministrene skal blandt andet diskutere terror efter det seneste angreb i den franske by Nice, hvor en 31-årig fransk-tunesisk mand pløjede en tonstung lastbil gennem hundredvis af mennesker og dræbte 84.

- Vi skal kigge på, hvad der er nødvendigt for, at vi kan arbejde tættere sammen mod terror, siger udenrigsministeren.

- Vi kan se, at Europol (det europæiske politisamarbejde, red.) er ved at få en stærkere rolle. Det er glimrende, at de kan få det. Det er så ærgerligt, at Danmark i øjeblikket står til at ryge ud af Europol, siger han.

Men gerningsmanden bag angrebet i Nice var ikke i forvejen kendt af efterretningstjenesten. Derfor skal antiradikalisering også være en del af dagsordenen, siger ministeren.

- Vi bør gøre noget mere for at stoppe radikaliseringen, inden det kommer dertil, at man griber til våben - eller som i tilfældet i Nice, at man griber til en lastbil.

- Vi skal stoppe den strøm af unge mennesker, der åbenbart synes, at samfundet er så forfærdeligt, at de griber til de her metoder, siger Kristian Jensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip