Kristoff håber et par rolige dage kan hele Mørkøv

Det var med tidsgrænsen pustende i nakken, at en lidende og slidt Michael Mørkøv (Katusha) fik slæbt sig i mål på 2. etape af årets Tour de France.

Hans ene fod var så ødelagt af styrtet lørdag, at han kun kunne træde igennem med det ene ben, og det må regnes for usandsynligt, at han kan spille nogen hjælpende rolle for holdets norske sprinter, Alexander Kristoff, mandag, hvor der venter en flad etape.

Mørkøv er normalt sidste og afgørende brik i Kristoffs sprintertog frem mod massespurterne, og nordmanden håber, at Mørkøv kan komme tilbage i toget senere i Touren.

- Vi må se, hvordan han kommer sig, men forhåbentlig bliver det bedre dag for dag. Der er jo heller ikke bakker (mandag, red.). Det var især der, problemerne var, tror jeg, siger Kristoff.

- Det vil være ærgerligt at skulle undvære Michael (i spurterne, red.), men jeg har stadig Marco Haller og Jacopo Guarnieri, som også er stærke, så vi må bare gøre vores bedste.

Alexander Kristoff forsøgte søndag at holde sig inde i kampen om etapesejr, men bakken op til mål var trods alt for hård for den stærke nordmand, og derfor stoppede han med at køre igennem.

- Det var en hård bakke til sidst, og det blev for hårdt, så jeg forsøgte at spare lidt på kræfterne til sidst. Men jeg kunne have sparet endnu mere, hvis jeg havde kørt mere roligt tidligere, lyder det med en smule ærgrelse i stemmen.

/ritzau/

Dagens Gossip