Kristoffer Hari har millionpotentiale

Den danske sprinterkomet har udsigt til millionindtjening i de kommende år, hvis han fortsætter udviklingen.

Kristoffer Hari er stadig kun 15 år, men han kan som en af de få danske atletikudøvere se frem til at kunne leve godt af sine talenter på løbebanen, hvis han fortsætter sin eksplosive udvikling.

Hari er nemlig et stort talent i den af atletikkens mange discipliner, som sponsorerne helst vil udnytte til at markedsføre sig. Hvidovre-sprinteren har i år forbedret de europæiske rekorder i sin aldersklasse, og hvis han igen skærer et par hundrededele af sin bedstenotering på 100 meter, når han skal på sin hidtil sværeste opgave ved EYOF-stævnet i Utrecht, der svarer til EM for ungdomsløbere, i næste weekend, kan han også skrive sig ind i historien som verdens hurtigste 15-åring nogensinde.

Business Director Simon Bastiansen fra sponsorrådgivningsvirksomheden Promovator ser store muligheder for Hari fremover.

- Lige nu er han hypet og stor i en subkultur. Men hvis han fortsætter udviklingen, undgår skader og doping, og skal med til OL i 2016, skal han have mange penge. Hvis han går hele vejen, så bliver han priceless, fastslår Bastiansen.

Han forventer, at der er forhandlinger i gang allerede nu:

- Der er ingen tvivl om, at han allerede er i dialog med nogle virksomheder. Han er verdens hurtigste dreng, og det vil være smart at få fat i ham tidligt. Det er jo Nikes filosofi: At lægge en masse æg i kurven af kommende stjerner og så håbe på, at nogle af dem bliver klækket ud. Lige nu kan de nok få ham for en overkommelig pris, så det giver god mening at sikre sig en lang kontrakt med Hari.

Kristoffer Haris far og træner Stefan Hari bekræfter, at der er kontakt til Nike i Danmark, men lige nu prøver man også at forhøre sig hos Puma, der som bekendt er sponsor for verdens hurtigste mand, Usain Bolt, inden man laver en aftale.

- Vi venter i hvert fald til efter EYOF-stævnet, for hvis Kristoffer vinder der, så vil de stå i kø, og så stiger prisen selvfølgelig, forudser Stefan Hari.

Bastiansen ser Hari og Nike som et godt match, ikke mindst fordi sportsudstyrsgiganten også kan hjælpe den unge dansker med et internationalt netværk med kontakt til internationale trænere, når han kommer videre i karrieren.

- Men der er også mange andre muligheder. Jeg tænker 'energi', når jeg tænker på Hari, så han kan også bruges til at reklamere for energiselskaber, energidrikke, morgenmadsprodukter, tele-kommunikation med hurtige forbindelser. Men han bør få en manager, der kender prisniveauet. De penge vil være godt givet ud.

Hvis Kristoffer Hari udvikler sig til den nye Usain Bolt, kan han leve godt af sine hurtige ben.

Bolt tjente i 2012 20 mio. dollar (115 mio kr.). Det gør ham til den 63. bedst betalte sportsmand i verden. Indtægterne omfatter både sponsorkontrakter, præmiepenge og honorarer for at stille op ved atletikstævner jorden rundt.

Dagens Gossip