Kritikken hagler ned over Vettel efter overhaling

Med 13 omgange tilbage af søndagens formel 1-grand prix på Sepang-banen i Malaysia ignorerede den tyske Red Bull-kører Sebastian Vettel sit holds ordre om blive bag holdkammeraten Mark Webber, der lå lunt til at vinde løbet.

Men det ville Sebastian Vettel ikke finde sig i, og han kørte forbi Mark Webber og tog sejren for snuden af sin team-kammerat.

Selvom det ikke står i formel 1-reglementet, at man ikke må overhale sin team-kammerat, så møder Sebatian Vettel heftig kritik fra flere.

Den tidligere McLaren-kører John Watson mener sågar, at Red Bull bør trække tyskeren ud af næste formel 1-løb i Kina.

- Den eneste måde at straffe ham på er ved at sige, at 'du må stå udenfor i næste løb'. Jeg er sikker på, at hvis andre kørere i andre teams ikke adlød en team-ordre, så ville de blive suspenderet eller endda fyret, siger han til BBC. 

Den tidligere formel 1-verdensmester, Niki Lauda, langer også ud efter Sebastian Vettel.

- Det var hans racing-ånd, som løb af med ham. Han ville vinde og gjorde alt for det. Alle er egoister i en racerbil. Så han vandt løbet med alle midler, men det går imod al logik i forhold til hans hold. Og det er en alvorlig fejltagelse, siger Niki Lauda til Bild.

Heller ikke verdensmesteren fra 1996, englænderen Damon Hill, er imponeret af Sebastian Vettel.

- Han har sagt undskyld, men hvad er det egentlig værd? Hvis samme situation opstår igen, og der ikke er tillid mellem kørerne,  så er det direkte ødelæggende for et team, siger han til Skysports. Det er endnu uklart, om Sebastian Vettels overhaling vil få interne konsekvenser hos Red Bull.

Dagens Gossip