Kritiserede skattechefer belønnes med bonus

To topchefer i Skat har handlet så kritisabelt i flere skattesager, at der nu er rejst tjenestemandssager mod dem - men samtidig er de to chefer blevet belønnet med titusindvis af kroner i lønbonus for at have ydet en ’særlig fortjenstfuld indsats for Skat i 2012. Det viser en række dokumenter fra Skat, BT har fået aktindsigt i.

Det drejer sig om underdirektør i ØkoKrim, den nu nedlagte afdeling for økonomisk kriminalitet, Preben Buchholtz Hansen, der har fået udbetalt 67.000 kr. for veludført arbejde i 2012, hvilket er hele 28.000 kr. mere end året før, og direktør for daværende Skat Nordsjælland, Marie Raavig, der har fået udbetalt 60.000 kroner ekstra i lønbonus for veludført arbejde i 2012. Det er 15.000 kroner mere end i 2011.

Pengene blev udbetalt i april efter en evaluering af de to topchefers indsats i 2012.

Det skete kort tid før, at Skats borger- og retssikkerhedschef i en redegørelse fastslog, at Skat i 2012 havde handlet ulovligt og dybt kritisabelt i behandlingen af flere skattesager. Kritikken var så alvorlig, at Skats direktør, efter indstilling fra statens advokat, Kammeradvokaten, besluttede at rejse tjenestemandssager mod blandt andre direktør Marie Raavig og underdirektør Preben Buchholtz Hansen.

Beslutningen om at belønne de chefer, der nu risikerer fyring, undrer lektor, ph.d. i skatteret på Aalborg Universitet, Thomas Rønfeldt.

»ØkoKrim er nedlagt, fordi afdelingen var alt for aggressiv og tilsidesatte retssikkerheden i jagten på at kradse penge ind. Samtidig får lederen så en bonus for det gode arbejde med at få penge i statskassen. Det viser, hvor principielt forkert en sådan bonusordning er,« siger han.

Skatteminister Holger K. Nielsen vil (SF) vil bede Skats direktør Jesper Rønnow om en forklaring.

Dagens Gossip