Kritiske Aktionærer sender vagthund efter Dong

Foreningen Kritiske Aktionærer vil være blandt de første, der køber en aktie i Dong Energy i forbindelse med børsnoteringen.

Det siger foreningens formand, Frank Aaen, i en pressemeddelelse. Der er for alvor brug for en kritisk stemme i Dong, lyder det.

- Hvordan kunne det gå til, at man i 2014 solgte aktier til så lav en pris, at Goldman Sachs efter to år uden væsentlig indsats ser ud til at have fået en profit på 10 milliarder kroner, en forrentning på 125 procent, siger Frank Aaen i meddelelsen.

- Det er selv i de kredse ekstremt godt.

- Og hvordan kan man lave en aftale, der betyder, at direktøren står til at score 16-17 millioner kroner på børsnoteringen, en gevinst, der tilmed er blevet større, jo lavere prisen blev sat, da Goldman Sachs købte aktier, siger han.

Selv om Frank Aaen erkender, at "ulykken er sket" mener han, at det er vigtigt, at der rejses debat om, hvordan salget af Dong fandt sted. I hans øjne er det en jagt på retfærdighed.

- Det kan jo ikke passe, at man har en direktør, der ved at sælge for billigt af statens aktiver samtidig kan tjene en stor milliongevinst. Man kan kalde det historieskrivning, men det er jo også vores nutid, siger han.

Ifølge Frank Aaen er det foreningens ambition at købe én aktie til omkring 250 kroner for derigennem at købe sig adgang til at stille spørgsmål, rejse debat og skabe gennemsigtighed om Dongs beslutninger ved generalforsamlingen.

Frank Aaen har som formand for Kritiske Aktionærer stillet sig op på utallige generalforsamlinger i blandt andet A.P. Møller - Mærsk, Carlsberg og Danske Bank for at stille kritiske spørgsmål til selskabernes ledelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip