Kroater sagsøger Bob Dylan for racisme

En kroatisk forening i Frankrig er rasende på Bob Dylan og bebuder et sagsanlæg. Årsagen er nogle bemærkninger, han har fremsat i Rolling Stone.

Council of Croats ser rødt over Dylans udtalelser og anklager ham for racisme.

Rolling Stone vil høre om rocktroubadurens syn på problemerne i det moderne USA og Dylan forklarer musikbladet, hvordan han mener, slaveriet stadig spiller ind: »De Forenede Stater ødelagde sig selv på grund af slaveriet. Hele det gamle system måtte fjernes med magt og en masse myrderier blev resultatet«, siger sangeren med henvisning til borgerkrigen og fortsætter: »Landet er komplet forskruet på grund af hudfarver. Folk farer i struben på hinanden, bare fordi de har forskellige farver. Det er topmålet af vanvid og vil holde nationen tilbage. De sorte ved godt, at nogle af de hvide ikke ville af med slaveriet, og hvis de fik deres vilje, var de sorte stadig under åget«.

Tilsidst drager Dylan en parallel til striden mellem serbere og
kroater: »Hvis du har Ku Klux Klan i blodet, kan de sorte opfange det.
Ligesom nazister kan fornemme jøders blod, kan serbere fornemme kroatisk blod«, slutter den 72-årige sanger og sangskriver.

Ifølge Council of Croats er den sidste sætning udtryk for klokkeren
racisme: »Det er at opildne til had. Man kan ikke sammenligne kriminelle kroater med alle kroater«, fastslår organisationens generalsekretær Vlatko Maric over for International Business Times.

Dylan har gennem hele sin godt 50 år år lange karriere været en markant borgerrettighedsforkæmper og talt de undertryktes sag, hvilket var mdvirkende til, at han fornylig modtog Frankrigs fornemste udmærkelse. Han blev slået til ridder af Æreslegionen.

Dagens Gossip