Kroatien slår Spanien og sikrer førsteplads i EM-gruppe

22/06/2016

Spaniens forsvarende europamestre fik en grim dukkert tirsdag aften, da holdet tabte 1-2 til Kroatien efter at have været foran 1-0.

Dermed slutter kroaterne nemlig som nummer et i gruppe D, mens Spanien må nøjes med en andenplads. Det betyder, at spanierne bliver parret med Italien i ottendedelsfinalen.

Imens kan Kroatien glæde sig over at møde en endnu ikke navngivet treer i ottendedelsfinalen.

Den kroatiske triumf blev sikret med et sent sejrsmål. Ivan Perisic stak af sted i dybden tre minutter før den ordinære spilletids udløb.

Fra en spids vinkel valgte han at afslutte hårdt og fladt, og det kom tilsyneladende bag på Spaniens David de Gea, som ikke fik pareret bolden. I stedet kunne Perisic løbe væk i vild jubel med trøjen over hovedet.

Fra begyndelsen af kampen pegede det ellers i retning af en spansk triumf. Holdet virkede til at være i højt spillehumør, og allerede efter syv minutter blev målscoringen åbnet.

Cesc Fabregas modtog bolden efter et klogt dybdeløb, og han afleverede den på tværs, så Alvaro Morata blot skulle prikke den det sidste stykke ind over stregen.

Spanierne formåede ikke at følge op på åbningsmålet med flere scoringer, selv om holdet i store træk dominerede.

En grim kikser af målmand David de Gea var ved at koste et mål, men stolpen og en forsvarsspiller forhindrede Ivan Rakitic i at udligne.

Minuttet før pausen kom så alligevel en lidt overraskende kroatisk udligning. Ivan Perisic snød sin oppasser på kanten og lagde bolden ind i feltet.

Her kom Nikola Kalinic løbende ved forreste stolpe, og han blev den første til at sende bolden ind bag David de Gea i turneringen.

Efter pausen kom kroaterne godt ud, men holdet havde ikke den fornødne skarphed til at bringe sig foran. Holdet appellerede for et straffespark, efter Marko Pjaca faldt til jorden i feltet, men dommer Björn Kuipers' fløjte forblev tavs.

Det gjorde den til gengæld ikke få minutter senere i den anden ende. Her fløjtede den hollandske dommer nemlig spansk straffespark. Sergio Ramos blev sat til at eksekvere, men hans hårde spark blev pareret af Danijel Subasic midt i målet.

Ramos' afbrænder blev ekstra dyr, da Perisic i slutminutterne løb ned og blev kroatisk matchvinder.