Kroatien slukker den islandske VM-drøm

Det islandske fodboldlandshold må vente mindst fire år endnu på at kvalificere sig til sin første VM-slutrunde.

Det står klart, efter at islændingene tirsdag aften tabte med 0-2 på udebane til Kroatien i den anden VM-playoff-kamp og må vinke farvel til drømmen om en rejse til Brasilien til sommer.

De to hold havde spillet 0-0 i den første kamp i Reykjavik i fredags, og det lignede på forhånd ikke noget dårligt resultat for nordboerne, der altså kunne nøjes med eksempelvis 1-1 i returkampen.

Islændingene kom endda til at spille mere end en halvleg i overtal, da den kroatiske stjerneangriber Mario Mandzukic noget klodset kom til at stemple Aron Gunnarsson på låret efter en kikset tæmning og modtog det røde kort.

Da havde Mandzukic allerede bragte kroaterne i front, men de undertippede gæster havde altså hele anden halvleg til at jagte den scoring, der kunne sende dem til VM.

Men den plan, som træner Lars Lagerbäck lagde i pausen, blev smadret til atomer af Darijo Srna, der på et flot skud bragte hjemmeholdet to mål foran kort inde i anden halvleg.

Island smed i desperation alt frem, men uden målfarlige Kolbeinn Sigthorsson, der havde meldt fra med en skade, manglede der bid i front.

Kroaternes målmand Stipe Pletikosa blev kun sjældent udfordret af et islandsk hold, der var langt fra VM-klasse, og i stedet var kroaterne flere gange ved at slå kontra.

Det blev ved 2-0, hvilket sender Kroatien til VM for fjerde gang siden debuten i 1998.

Islands godt 300.000 indbyggere må fortsætte med at drømme om verdensmesterskaberne. Samtidig står det klart, at Trinidad og Tobago fastholder rekorden som det hidtil mindste land, der har været med til VM.

/ritzau/

Dagens Gossip