Kroatisk selvtillid før møde med Portugals krydskonger

Kroatien måtte undvære skadede Luka Modric i den afsluttende gruppekamp mod Spaniens regerende europamestre.

Trods fraværet af ham og flere andre stamspillere lykkedes det tirsdag kroaterne at vinde 2-1 og sikre sejren i EM's gruppe D.

Så hvad kan det ikke blive til, hvis kroaterne som forventet stiller med stærkeste hold i lørdagens ottendedelsfinale klokken 21 mod Portugal i Lens.

- Det er en stor præstation at besejre Spanien, så nu kan vi være fulde af selvtillid. Vi kan vise, hvor stærke vi er, siger Kroatiens landstræner, Ante Cacic, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kroatien var også uden angriberen Mario Mandzukic mod spanierne, og landstræneren tillod sig at spare flere spillere, fordi kroaterne var sikre på avancement inden kampen.

Mario Mandzukic' afløser, Nikola Kalinic, scorede til 1-1 mod Spanien, og ifølge Fiorentina-spilleren har kroaterne stor tro på egne evner.

- Jeg vil ikke kalde det en sensation. Vi ved, hvor meget kvalitet vi har på holdet. Det viser bredden på vores hold. Vi kan måle os med alle hold i Europa og i verden, siger Nikola Kalinic.

Det får Kroatien altså mulighed for igen lørdag klokken 21 i Lens, når holdet tørner ind i Portugals eksperter i uafgjort, der omsider fik gang i superstjernen Cristiano Ronaldo i 3-3-kampen mod Ungarn onsdag.

Ronaldos to mål i den kamp glæder portugisernes landstræner, Fernando Santos.

- Det vil øge hans selvtillid. Han er i forvejen en spiller med selvtillid, men det giver ham et boost til kampen mod Kroatien, siger Fernando Santos.

Med uafgjorte kampe mod Island, Østrig og Ungarn i gruppe F kneb Portugal sig videre som det tredjebedste hold blandt de seks gruppetreere, men uanset hvad er landstræneren ikke glad for at skulle møde kroaterne.

- Kroaterne er en af hajerne i vandet, vi ønskede at undgå dem.

- De blev nummer et i en gruppe med Spanien, det fortæller alt om dem, siger Fernando Santos.

Respekten er gensidig, for Kroatien havde håbet at møde en på papiret nemmere gruppetreer end Portugal.

- Vi har måske fået den sværeste modstander blandt dem, der var mulige.

- Men der er ingen grund til, at vi ikke skulle have selvtillid før denne kamp.

- Vi respekterer Portugal, men vi tror på vores egne kvaliteter, vores enhed og vores karakter. Vi er allerede blevet nummer et i en meget svær gruppe, siger Ante Cacic.

Der er to andre ottendedelsfinaler på EM-programmet lørdag.

Klokken 15 mødes Schweiz og Polen i Saint-Etienne, og klokken 18 er det tid til et internt britisk møde, når overraskelserne Wales og Nordirland spiller mod hinanden i Paris.

/ritzau/

Dagens Gossip