Kroatisk stjerne inden semifinale: Jeg er ikke træt

Skal man slå Kroatien i håndbold, skal man have styr på bagspilleren Domagoj Duvnjak, der er styrmand, målfarlig, har et fantastisk overblik og ifølge flere danske EM-spillere bør blive kåret som verdens bedste spiller på søndag.

Danskerne håber på, de kan køre ham træt. Duvnjak trækker et gigantisk læs på det kroatiske hold, og i onsdagens afgørende mellemrundekamp mod Polen spillede han hele 55 minutter.

Stjernen har spillet næsten fem af de seks timer, Kroatien har været i aktion ved EM. Han slår dog fast, at han er klar til semifinalen mod Danmark i aften.

- Måske ser jeg træt ud, men jeg er ikke træt. Det er ikke et problem for mig at spille så meget, siger han.

Han peger på to nøgler til kroatisk succes i Boxen i Herning, hvor 14.000 tilskuere vil støtte danskerne og forsøge at irritere kroaterne mest muligt.

- Det bliver en heksekedel, og danskerne er klare favoritter. Skal vi slå dem, skal vi have stoppet Mikkel Hansen og sørge for, at Niklas Landin ikke bliver spillet varm i målet, siger Dunvjak.

Også fløjspilleren Manuel Strlek kalder Danmark klar favorit.

- Skal vi vinde, kræver det, at vi spiller vores bedste kamp i turneringen, og at danskerne underpræsterer. Danmark er meget mere end Mikkel Hansen og Niklas Landin. De har to rigtig gode spillere på alle positioner, lyder det respektfuldt for Strlek.

Spanien og Frankrig spiller den første semifinale klokken 18.30, Danmark og Kroatien mødes klokken 21.00.

/ritzau/

Dagens Gossip