Kroatiske spillere: Vi kan godt nappe Danmark i Boxen

Kroatien har brugt flere kræfter end Danmark på at nå semifinalen, men de kroatiske spillere tror fuldt og fast på, at de kan slå de danske EM-værter på fredag.

Efter onsdagens sejr over Polen i Aarhus udtaler flere spillere, at de går ind til den kommende opgave med masser af selvtillid.

- Danmark har et fremragende hold, men det har vi også. Vi har stor erfaring med at spille den slags kampe, siger højrefløjen Zlatko Horvat til det europæiske håndboldforbund (EHF).

- Danskerne scorer mange mål på kontra, og det vil betyde meget, at de har 14.000 tilskuere i ryggen, men hvor ville det være et dejligt sted at slå dem, siger Horvat.

Venstrefløjen Manuel Strlek har samme optimisme.

- Danmark er favorit. De spiller på hjemmebane foran 14.000 tilskuere, og det bliver en svær kamp, men jeg tror, at vi kan lave en overraskelse, hvis vi giver alt. Alt kan ske i den her sportsgren, mener Strlek.

- Vi skal ikke afslutte vores angreb alt for hurtigt. Vi skal være fokuserede og komme hurtigt med tilbage, for Danmark er stærke på kontra. Hvis vi lykkes med det, så har vi en god chance, siger venstrefløjen.

Målmand Mirko Alilovic ser også chancer for en kroatisk sejr på fredag i Herning.

- Vi forventer den sværeste kamp i turneringen mod Danmark på deres hjemmebane. Vi har en chance i semifinalen, men vi skal gribe hver eneste mulighed, vi får, hvis vi skal slå Danmark.

- Det vil være perfekt at slå Danmark på deres hjemmebane, siger målmanden.

De to stjerner Domagoj Duvnjak og Igor Vori er på bølgelængde.

- Danmark er en stor udfordring, men vi er klar, siger Duvnjak, mens Vori tilføjer:

- Danskerne er stærke, og de har en ottende spiller i ryggen, men vi er forberedte og har selvtilliden.

Semifinalen mellem Danmark og Kroatien bliver spillet fredag klokken 21.00. Frankrig møder Spanien i den anden semifinale.

/ritzau/

Dagens Gossip