»Krøniken«-par skriver 1920er-drama til TV 2

I begyndelsen af næste måned begynder optagelserne til en ny dramaserie, som får premiere på TV 2 næste år. Det skriver Berlingske Aften.

Serien hedder »Badehotellet« og foregår på et hotel på vestkysten i Nordjylland fra 1928 og frem. Her følger man hotelejerparret, den unge nyansatte Fie og de fine sommergæster fra København, som kommer igen år efter år og hvert år har de samme værelser. Der er tale om et klassisk upstairs-downstairs-drama, hvor man følger de københavnske gæster og personalet på det jyske hotel.

Fie er seriens hovedperson, som på hotellet møder en helt ny verden med det københavnske borgerskab. Der opstår en masse dramaer omkring hende og værtsparret og det øvrige personale, og man kan på forhånd næsten ikke lade være med at få associationer til den populære britiske serie »Downton Abbey«.

Serien foregår i en urolig historisk tid, men der er tale om ren fiktion uden historiske personer. Slutningen af 1920erne og begyndelsen af 1930erne var en periode, hvor livet blev levet let – inden det store ragnarok brød løs, og det vil afspejle sig i seriens lette og sommerlige stemning med hav, blå himmel, klitter og et smukt badehotel.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvilke skuespillere der medvirker. Men der bliver tale om en lang række kendte skuespillere, lover TV 2, og én af dem er Bodil Jørgensen, der har en hovedrolle som hotelejerfruen.

Serien er skrevet af det erfarne manuskriptforfatterpar Stig Thorsboe og Hanne Lundblad, der tidligere har skrevet populære TV-serier som »Krøniken« og depressionskomedien »Lykke«. Foreløbig er der skrevet seks afsnit af »Badehotellet«. Det står åbent, om der kommer flere afsnit, men manuskriptforfatterne er allerede i færd med at skrive videre på serien.

»Den er tænkt som et univers, der kan skrives videre på,« siger man i TV2s presseafdeling.

»Badehotellet« instrueres af Hans Fabian Wullenweber, der blandt andet har instrueret spillefilm som »Klatretøsen« og »Cecilie« samt flere afsnit af TV-serien »Forbrydelsen«.

Serien optages primært i studier i København, men der vil også være location-optagelser.

Projektet bliver først endeligt offentliggjort i begyndelsen af juni, og TV 2s presseafdeling vil derfor ikke give detaljerede oplysninger om handlingen og de medvirkende skuespillere. Præcis hvornår serien får premiere i 2014 er endnu ikke fastlagt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip