Kroer får lov til at bruge kongekrone som logo

Et politisk flertal i Folketinget er klar til at ændre loven, så de kongeligt privilegerede kroer fortsat kan bruge den lukkede kongekrone i deres logoer.

Det skriver netmediet Randersidag.dk.

Det er Venstres Michael Aastrup Jensen (V), der bebuder et lovforslag, som vil tillade kroernes fortsatte brug af kongekronen i logoer og markedsføring.

Forslaget bakkes ifølge mediet op af et bredt flertal bestående af Dansk Folkeparti, De Konservative, Liberal Alliance og Alternativet.

En kroeejer ved Viborg blev i begyndelsen af december dømt til at fjerne den lukkede kongekrone fra kroens hjemmeside og fra en sten, som står i kroens have.

Retten slog fast, at kroens brug af den lukkede kongekrone er "forbeholdt dansk eller fremmed offentlig myndighed eller militærpersoner".

- Der er jo faldet en dom ved retten i Viborg, og derfor er det ikke nok at lave et beslutningsforslag. Loven skal laves om, og derfor kommer der et egentligt lovforslag, siger Michael Aastrup Jensen til Randersidag.dk.

Den lukkede kongekrone er et statskendetegn og har siden 1912 været forbeholdt statsinstitutioner. Rigsarkivet beskytter brugen af den lukkede kongekrone og har ført sagen ved Retten i Viborg med påstand om misbrug af kronen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip