Krohn-Dehli åbner pokalderby med smukt solomål

06/01/2016

Med et fantastisk solomål tidligt i kampen grundlagde Michael Krohn-Dehli Sevillas sejr på 2-0 ude mod lokalrivalerne fra Betis i kvartfinalen i den spanske pokalturnering.

Dermed har Sevilla et godt udgangspunkt forud for returkampen.

Der er garanti for blomstrende temperamenter, når de to Sevilla-klubber tørner sammen, og pokalkampen onsdag var ingen undtagelse.

Midt i alle de hårde nærkampe og pibekoncerterne fra lægterne formåede Krohn-Dehli dog at vise sine dribleevner frem på fornemmeste vis efter et lille kvarter.

Den danske landsholdsspiller modtog bolden lidt ude mod venstre et stykke uden for Betis-feltet, hvor hjemmeholdet så ud til at være i balance.

Men med et hurtigt ryk og et par flotte driblinger mellem tre Betis-spillere kom Krohn-Dehli fri i det ellers tætbefolkede felt, og med højrefoden lagde han elegant bolden ind bag Betis-keeperen.

Et fremragende mål af danskeren, som havde fået chancen fra start på den offensive del af Sevillas centrale midtbane.

Begge hold skabte chancer inden pausen, men Krohn-Dehlis flotte mål forblev det eneste i de første 45 minutter.

Hjemmeholdets forhåbninger om at få et godt resultat med til returkampen led et alvorligt knæk allerede fire minutter efter pausen.

I et gevaldigt klumpspil lykkedes det Grzegorz Krychowiak at få skrabet bolden ind til 2-0 fra en meters afstand af mål.

Med et kvarter igen blev en velspillende Michael Krohn-Dehli skiftet ud, hvorefter tilskuerne blev budt på fem dramatiske minutter.

Først ramte udeholdets Ever Banega træværket to gange på et minut og var tæt på at lukke kampen endegyldigt.

Men det forblev 2-0, og i stedet fik Betis straffespark i den anden ende. Men fra straffesparkspletten bankede Rubén Castro bolden over mål.

Kort før tid fik hjemmeholdets Alfred N'Diaye sit andet gule kort, så Betis sluttede kampen med ti mand.

Tidligere onsdag vandt Valencia med 4-0 hjemme over Granada, mens Athletic Bilbao vendte 0-2 til 3-2 hjemme mod Villarreal.