Kronerne rullede ind hos Arlas mælkebønder i 2013

Forbrugernes store tørst efter mælk, ost og andre mejeriprodukter gav Arla den højeste indtjening nogensinde i 2013.

Arlas omsætning steg med 10 milliarder kroner i forhold til året før og landede på 73,6 milliarder kroner, og det gav et nettoresultat på 2,2 milliarder kroner, oplyser Arla.

- Mælk er blevet en mere værdifuld råvare globalt, og det påvirker naturligvis vores regnskab positivt, siger administrerende direktør i Arla, Peder Tuborgh, i regnskabsmeddelelsen.

- Med den medvind i ryggen har vi drevet vores forretning fremad i 2013 efter den kurs, der er lagt i Arlas koncernstrategi, siger direktøren.

Det er en stærk og effektiv base i Europa, en lovende vækstforretning i Rusland, Kina, Mellemøsten og Afrika samt en yderst lønsom ingrediensforretning i Arla Foods Ingredients, som er opskriften på resultatet, uddyber han.

Arla høster nu fordelen af flere fusioner i Europa de seneste år. Arla fusionerede i 2012 med tyske Milch-Union Hocheifel (MUH) og britiske Milk Link, hvilket samlet på det tidspunkt blev vurderet til at bidrage til Arlas omsætning med ni milliarder kroner.

Samtidig er efterspørgslen vokset på de store vækstmarkeder uden for EU.

Efterspørgslen er med til at presse prisen i vejret, og det kan mærkes hos mælkeproducenterne.

Den såkaldte Arlaindtjening - som angiver hvor meget mælkebønderne fik ud af hvert kilo mælk - landede på 3,05 kroner. Det var en markant fremgang fra 2,71 kroner per kilo i 2012.

- Arlaindtjeningen er øget 12,5 procent i 2013, og det har der været hårdt brug for blandt vores mælkeproducenter, siger andelshaver og bestyrelsesformand i Arla, Åke Hantoft.

- Den højere mælkepris styrker økonomien på gårdene. Produktionen af mælk er i top, og forholdet mellem landmændenes indtjening og omkostninger er blevet forbedret. Den udvikling var nødvendig og skal videreudbygges i 2014, tilføjer han.

Samlet producerede mælkeproducenter 9,5 milliarder kilo i 2013.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.300 landmænd i Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien og Luxemburg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip