KRONOLOGI: Flere flystyrt har ramt Nepal i de senere år

Lufttrafik spiller en afgørende rolle i det bjergrige Nepal, hvor vejnettet er mangelfuldt. Turister, bjergbestigere og religiøse på pilgrimsrejser benytter sig i stigende grad af små fly, når de skal nå de fjerne og svært tilgængelige områder.

Men det er ofte forbundet med fare, da der ved mange flyvninger skal tages hensyn til vanskeligt beliggende lufthavne og landingsbaner omgivet af dybe slugter. I de senere år har været flere alvorlige flystyrt:

* 16. februar 2014: Et fly med 18 personer om bord forsvinder kort efter at være lettet fra lufthavnen i Pokhara i det nordlige Nepal. Med om bord er der ifølge en lokal talsmand også en dansk statsborger.

* 16. maj 2013: 21 personer kommer til skade - heraf fem alvorligt - da et passagerfly fra Nepal Airlines styrter ned i en flod ved landing i byen Jomsom, 250 kilometer nordvest for Kathmandu.

* 19. september 2012: Alle 19 personer om bord omkommer, da et passagerfly fra Sita Air styrter ned kort efter at være lettet fra lufthavnen i Kathmandu. Blandt de omkomne er syv britiske og fem kinesiske turister.

* 14. maj 2012: Mindst 15 mennesker omkommer, da et fly fra Nepals luftfartsselskab Agni Air styrter ned ved lufthavnen i Jomsom. Seks ombordværende, deriblandt et dansk par, overlever mirakuløst.

* 18. oktober 2011: Alle seks ombordværende omkommer, da et militærfly styrter ned i et jagtreservat under en transport af en alvorligt syg soldat i det sydvestlige Nepal.

* 25. september 2011: Et lille fly, der tager turister på sightseeing omkring Mount Everest, styrter ned på en bjergside nær Kathmandu. Alle 19 personer om bord omkommer.

* 15. december 2010: Alle 22 passagerer og besætningsmedlemmer om bord på et passagerfly bliver dræbt, da et fly styrter ned i det østlige Nepal. De fleste af ofrene er fra Bhutan.

* 24. august 2010: Et mindre Agni Air fly styrter ned i dårligt vej ved Kathmandu. Blandt de 14 omkomne er fire amerikanere og en brite.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip