Kronprins Frederik: 'Jeg gider ikke længere sige undskyld'

Kronprins Frederik tror på, at de danske atleter til sommerens OL i Rio vil overgå antallet af vundne medaljer fra legene i London for fire år siden. Dengang nåede Danmark op på ni medaljer.

- Vi får ti. Jeg vil gerne op på to cifre, siger kronprinsen til Ekstra Bladet.

Som medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) vil kronprinsen opholde sig i Rio under OL, der afholdes fra 5. til 21. august.

Til Ekstra Bladet forklarer kronprinsen, at han over for de internationale kolleger godt kan 'forfalde til at prale af danske præstationer'.

- Ja, det synes jeg. Vi kan godt være stolte af det, vi laver. Vi må godt være stolte af det. Vi skal ikke bare være de der diskrete danskere, som står der og ikke vil støde nogen, som Gnags engang har sunget om det.

Han mener, at tiden er inde til, at danskerne skal blive bedre til at hylde vores helte og heltinder.

- Jeg er også barn af min tid, men nu gider jeg ikke længere sige 'undskyld' og 'nå ja, vi er jo kun danskere. Vi skal ikke mene noget'. Nu skal vi se forbi den der jantelov, og jeg synes også, at den generation, der er 20-25 år yngre end mig, og som mange kalder ego-generationen, kæmper med det på en anden måde, siger kronprinsen.

I Rio vil han bruge i badmintonhallen, hvor han måske skal se herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen i aktion.Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark meldte i marts en forventet medaljemålsætning på ti medaljer ud under legene i Rio.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip