Kronprins Frederik kommer til Mandelas begravelse

Det bliver kronprins Frederik, der skal repræsentere kongehuset ved mindehøjtideligheden for Sydafrikas tidligere præsident Nelson Mandela 10. december i Johannesburg.

Sydafrika indledte fredag forberedelserne af mindehøjtideligheden for Nelson Mandela, som døde torsdag aften.

Mindehøjtideligheden finder sted på det enorme fodboldstadium Soccer City i Johannesburg, oplyser Sydafrikas præsident, Jacob Zuma.

Mandela viste sig for sidste gang offentligt dér under VM i fodbold i 2010.

Stats- og regeringsledere fra hele verden, blandt dem USA's præsident, Barack Obama, ventes at deltage ved højtideligheden.

Også den amerikanske talkshow-vært Winfrey Oprah, som var en af Nelson Mandelas venner, ventes at deltage ved ceremonien.

Samlingen af stats- og regeringsledere i Sydafrika ventes at blive en af de største, siden Mandela blev taget i ed som den første sorte præsident i 1994.

Mandela, som i sin sidste tid kæmpede mod en lungeinfektion, svævede ad flere omgange mellem liv og død, siden han tidligere på året blev alvorligt syg.

Frihedsforkæmperen vil ligge på lit de parade i regeringsbygningen i Pretoria fra 11. til 13. december, og sydafrikanere over hele landet ventes at afholde lokale ceremonier for Mandela.

Nelson Mandela bliver begravet ved en privat ceremoni 15. december i landsbyen Qunu i Øst-Kapprovinsen, hvor han voksede op.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip