Kronprins Frederik laver jernmand i København

Han har gennemført adskillige maratonløb i tider, som de fleste motionister misunder - 3.06,49 tilbage i 1994. Han har løbet den svenske langrendsklassiker over 90 kilometer, Vasa-løbet, og inden for de seneste par måneder har den 45-årige kronprins også fået noteret både en halv Ironman og benhårde franske cykelløb i Alperne, La Marmotte, på sit i forvejen temmeligt omfattende motions-CV.

Nu går kronprinsen, der også repræsenterer Danmark i den internationale olympiske komité IOC, linen ud og stiller til start i den store Ironman-triatlon på søndag i København.

- Jeg glæder mig personligt til at konkurrere med de 2.600 andre deltagere - det bliver en helt særlig udfordring. Det er flot, at København som den eneste hovedstad i verden er vært for en Ironman, og jeg ser frem til en stor og festlig sportsbegivenhed på søndag, siger kronprinsen i en pressemeddelelse fra Kongehuset.

Kronprinsen har startnummer 45 og er med den første startgruppe, der bliver sendt ud i bølgerne ved Amager Strandpark kl. 7 søndag morgen.

En Ironman består af 3,8 km svømning, 180 km cykling, inden man slutter af med et maratonløb.

Dagens Gossip