Kronprins Frederik sejler matchrace mod dansk stortalent

Hvem vinder? Bliver det på den ene side de bedste danske matchrace sejlere med Nicolai Sehested i spidsen eller på den anden side Kronprins Frederik og en besætning udelukkende bestående af tidligere danske OL medaljetagere, blandt andre det danske matchrace ikon, Jesper Bank?

Svaret findes den 8. august, når Kronprins Frederik stiger om bord i en af Match Racing Denmarks både for at sejle et sjældent matchrace. Det sker i Middelfart, som er rammen om ISAF Nations Cup 2013 Grand Final, som er nationsverdensmesterskabet i matchrace.

Kronprins Frederik varetager rollen som skipper og hans besætning består udelukkende af tidligere OL-medaljetagere i sejlsport.

I rollen som taktiker vil vi se Jesper Bank, der med sine OL-guldmedaljer i matchrace i 1992 og 2000 var inspirationen til, at sejlerne i Trekantområdet gik i gang med at skabe grundlaget for, at Middelfart i år er vært for det store internationale stævne.

For Jesper Bank bliver det et spørgsmål om at få revanche fra dengang i 2004, hvor Kronprinsesse Mary med et australsk team få dage før kronprinsparrets bryllup vandt et matchrace mellem de to kommende ægtefolk i Københavns Havn - en sejlads, der også er kendt som “Brudevalsen til søs”.

- Vi tog nok alt for let på det dengang. Vi troede, at vi let kunne binde bagenden op på de australiere. Så vi har et lille regnskab, vi skal have gjort op. Og eftersom vi ikke rigtig har sejlet matchrace i 10 år, skal det nok gå godt, siger Jesper Bank med skjult ironi.

Den aktuelle modstander er dog ikke sådan at slå, vurderer Jesper Bank:

- Det vil være en blamage, hvis ikke Sehesteds hold vinder. De er aktive sejlere, så det forventer jeg. Men vi vil naturligvis gøre alt, hvad vi kan for at slå dem.

Helt så skråsikker er den 23-årige Nicolai Sehested dog ikke:

- På papiret bør vi selvfølgelig kunne vinde, selv om hovedmålet for os er selve Nations Cup. Men Kronprinsen og resten af holdet er dygtige sejlere, så man ved aldrig, siger han.

Match race-dysten “Kronprins Frederik og OL-kongerne mod de unge lokale talenter” sejles ved ISAF Nations Cup 2013 Grand Final i Middelfart, torsdag den 8. august klokken 10.30.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip