Kronprins Frederik: Sommer i sportens tegn

Skrevet af admin

10/06/2016

Dagens topnyheder

For nogle er det et helvede, at denne sommer i den grad står i sportens tegn med både Tour de France, EM i fodbold og De Olympiske Lege. For andre er det et drømmescenarie.

Den danske kronprins hører til den sidste gruppe. Som medlem af den Internationale Olympiske Komité, IOC, skal han til Brasilien og se OL, og han kan slet ikke få nok af de spændende konkurrencer. Det fortæller han til Ritzau Fokus.

- Jeg kommer til at se rigtig meget OL. Det gør jeg hver gang, og det har jeg gjort helt tilbage fra 1996. Sporten tænder mig i særdeleshed. Og specielt sådan et OL, hvor der er 26-28 forskellige sportsgrene. Så kan man næsten ikke nå det hele, selv om man gerne ville. Jeg farer rundt mellem de forskellige stadions og hepper og får nogle fantastiske oplevelser, fortæller kronprinsen.

I år er golf på programmet for første gang siden 1904, og fredag hilste kronprinsen på de danske golfspillere, der kæmper om at kvalificere sig til konkurrencen.

Og de danske sportsfolk kan roligt regne med royal opbakning.

- Jeg glæder mig i særdeleshed til at følge de danske holds præstationer. Det er altid spændende at se, hvad vi kan levere mod alle andre. Jeg synes, der er et godt grundlag med de hold, der er sat i dag, og jeg synes senest, at badminton har leveret noget helt unikt, så jeg håber, at spillerne tager de følelser og oplevelser med sig, når det gælder, siger han.

Inden kronprinsen tager til Brasilien og OL, vil der dog også være sport på programmet hjemme det royale palæ - hvis vejret vel at mærke tillader det, fortæller han.

- Det er meget vejrafhængigt på hjemmefronten. Er vejret mindre godt, så kan man bruge flere timer til at se cykelsport og Tour de France, men med OL har jeg jo mulighed for at se det live og rejse, siger kronprins Frederik.

De Olympiske Lege begynder den 5. august i Rio de Janiero.

/ritzau/FOKUS