Kronprins laver ravage: Vælger privatskole

Skrevet af admin

18/06/2014

Mest læste i dag

Debatten raser i Norge, efter at det norske kongehus tirsdag meddelte, at prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus bliver taget ud af folkeskolen for at gå i privatskole.

Ifølge den norske avis VG mener 40,5 procent af nordmændene, at kronprins Haakons og kronprinsesse Mette-Marits børn skal gå i en folkeskole. 10 procent mener, de skal gå i privatskole, mens 37,5 procent mener, at spørgsmålet er en privatsag.

Det viser en undersøgelse, som InFact har foretaget for avisen.

Kronprins Haakon siger ifølge VG, at det er et svært valg at tage sine børn ud af folkeskolen.

- Jeg forstår, at folk har meninger om vores valg. Det er en vanskelig afvejning for os, siger kronprinsen til VG.

- Vores børn har haft gode år på de skoler, de har gået på, men vi er alligevel kommet frem til det her, for det er det bedste for vores børn lige nu. Det har vi vurderet, siger kronprins Haakon til VG.

Ifølge den norske avis er årsagen til skiftet, at det er den bedste måde for prinsesse Ingrid Alexandra at tilegne sig "grundlæggende engelskkundskaber".

Mange nordmænd mener imidlertid, at det bryder med kongehusets traditioner, hvis man sender prinser og prinsesser på privatskole.

I Danmark forholder det sig lige omvendt. Kronprins Frederiks to ældste børn, prins Christian og prinsesse Isabella, går begge i folkeskole. Faktisk var prins Christian det første medlem af en dansk kongefamilie, der startede i folkeskolen.

Til gengæld går prins Joachims børn, prins Nikolai og prins Felix, på privatskole.

/ritzau/