Kronprinsen vil se fremad efter Paris-angreb

- Blod i går er i dag tårer på vores kinder. Men i morgen er dråberne et hav af håb.

Ordene kommer fra medlem af menighedsrådet i Den Reformerte Kirke i København Philip Maury, der søndag formiddag stod for en mindehøjtidelighed efter angrebene i Paris.

Til ceremonien var kronprins Frederik mødt op sammen med blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), og adskillige ministre og partiledere.

Den franske ambassadør i Danmark, François Zimeray, fulgte kronprinsen ind i kirken, og det var tydeligt, at Danmarks tronfølger var tydeligt berørt af situationen.

- Vi skal fortsætte vores måde at leve på, være frie i tankerne og se lyst på tingene uagtet, at der er nogen, der vil noget andet, lød budskabet fra kronprinsen til TV2, da han forlod kirken efter ceremonien.

Kronprinsen medgav, at det kan være svært at se optimistisk på tingene lige nu.

- Det, der er foregået, er en rædsel. Det er dæmoniserede mennesker, der har foretaget noget uværdigt. Mine tanker er med hele det franske folk. Jeg har familie og venner (i Frankrig, red.), som heldigvis ikke var impliceret, men mine tanker går også til dem, erklærede kronprins Frederik.

Kirken midt i København var godt fyldt op, og tilhørerne var meget bevægede af situationen. Ceremonien foregik skiftevis på fransk og engelsk.

Også prinsesse Marie, der er franskfødt, var mødt op til mindeceremonien. Iklædt helt i sort sad prinsessen ofte og kiggede ud i luften med et tomt blik.

Den franske hovedstad blev fredag aften ramt af en række velkoordinerede angreb, der kostede mindst 129 menneskeliv og hundredvis af personer blev såret.

Efterfølgende stod Islamisk Stat frem og tog skylden for angrebene. Angrebene ramte flere forskellige mål, blandt andet spillestedet La Bataclan samt flere restauranter og caféer.

/ritzau/

Dagens Gossip