Kronprinsesse Mary vil hjælpe børn i sorg

Kronprinsesse Mary var kun 25 år, da hendes mor, Etta Donaldson, døde efter en hjerteoperation. Således nåede Etta Donaldson ikke at se sin datter blive gift med den danske kronprins, og kronprinsessens fire børn har aldrig mødt deres mormor.

Danmarks kommende dronning har aldrig lagt skjul på den store sorg, det var for hende at miste sin mor i så ung en alder.

- Det var som om verden fortsatte, og jeg stod stille, har hun fortalt.

Det er en følelse, mange børn og unge, der mister en forælder, kan nikke genkendende til, og dem vil kronprinsesse Mary gerne hjælpe. Derfor har hun sagt ja til at blive protektor for rådgivnings- og forskningscentret Børn, Unge & Sorg.

- Vi er dybt taknemmelige og stolte over, at Kronprinsessen har sagt ja til at blive protektor for Børn, Unge & Sorg, siger direktør Preben Engelbrekt.

- Vi glæder os meget over, at Kronprinsessen, der selv oplevede at miste sin mor som ung, viser Børn, Unge & Sorg sin opbakning og anerkendelse. Med Kronprinsessen som protektor får vi en professionel og vellidt samarbejdspartner, som kan hjælpe med at skabe synlighed på et vigtigt, men ikke desto mindre yderst tabubelagt område, siger han.

Hvert år oplever 140.000 børn og unge, at deres forældre eller søskende bliver alvorligt syge eller dør. Størstedelen af disse børn og unge klarer sig via deres netværk, men forskningen viser, at ca. tre ud af ti, der mister, har brug for specialiseret, professionel hjælp for ikke at udvikle en kompliceret sorg.

- Vi håber, at Kronprinsessens opbakning vil være med til at øge kendskabet til Børn, Unge & Sorg. Og måske også inspirere andre til at støtte op om vores arbejde, så vi altid kan sikre den rette, specialiserede hjælp til de børn og unge, der har behov, når de alt for tidligt i livet får sygdom og død tæt inde på livet, siger Preben Engelbrekt.

Børn, Unge & Sorg tilbyder blandt andet børn og unge at snakke med ligesindede om sorgen, og man kan også få hjælp af både psykologer og frivillige, der selv har prøvet at miste.

Newspaq

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip