Krybskytter skød elefant i hovedet: Den undslap mirakuløst og løb efter hjælp

Hver dag dræbes elefanter og næsehorn blandt andre sjældne dyr, fordi deres horn er vægten værd i guld på de sorte marked. Nu har krybskytter desværre slået til igen og har denne gang skudt efter en elefant og ramt den direkte i hovedet, beretter en hjælpeorganisation i Zimbabwe. 

Heldigvis overlevede elefanten, som de har givet navnet "Pretty Boy", på mirakuløs vis ved selv at opsøge dyrlæger, der kunne hjælpe den.

Da dyrlægerne bedøvede den og fik opereret kuglen ud, gik det op for dem, at skuddet var centimeter fra at koste elefanten livet, og at kuglen har selvsagt været til stor gene irritation i de op mod seks uger, den har siddet i elefantens pande. 

Læs også: Dyrlæge redder næsehorn fra krybskytter: Gør chokerende fund i dens horn

Billederne af dyret og redningsaktionen er lagt på nettet af organisationen Aware Trust Zimbabwe – herunder noget af det personale, der tog imod elefanten i Mana Pools National Park i Zimbabwe.

- Vi tror, han blev skudt uden for parken og har søgt ind i parken for at finde ro. Vi mistænker, at han blev skudt i hovedet først, og derefter har vendt siden til krybskytten, som så har skudt ham i siden, beretter Dr. Lisa Marabini, som var med til at bedøve den cirka 25-årige hanelefant, over for BBC.

Hun uddyber:

- Det var som om,  han vidste, at vi havde intentionen om at hjælpe ham..

Se dele af organisationens video herunder:

Læs også: Den lille pige går ned af vejen: Vent til du ser, hvem der følger efter

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip