KU: Ingen forskel på Løkke og Thorning

Men rent politisk står det sløjt til i Venstre, mener formanden for Konservativ Ungdom (KU), Kristoffer Beck, der beskylder den tidligere regeringspartner for at svigte det borgerlige Danmark.

»Jeg har ikke hørt Venstre komme med et eneste visionært reformudspil, siden de mistede statsministerposten i 2011. Jeg håber, at weekenden giver Venstre anledning til at lancere et reelt politisk program, som ikke blot er en afskrift af den nuværende regerings politik tilsat lidt ekstra liberal populisme,« siger KU-formanden.

»Hvor er de borgerlige visioner fra Venstre, når vi snakker skat? Hvad vil de gøre med den stigende velfærdsturisme? Og hvilke konkrete reformer vil de gennemføre? Jeg tror, at vi er rigtig mange, som er trætte af at høre de tilbagevendende floskler om, at Venstre kan gøre det bedre, bare de får magten. Vi vil gerne vide hvordan og hvornår, vi kan få nogle konkrete svar på disse udfordringer,« erklærer han.

Konservativ Ungdom forventer ikke, at en regering med Venstre i spidsen vil gøre det markant anderledes en den nuværende socialdemokratisk-ledede regering.

»Jeg har svært ved at se en markant politisk forskel på Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V). Det virker som om, at Venstre er mere fokuserede på at komme tilbage i ministerbilerne, end de er på at få Danmark tilbage på sporet,« siger Kristoffer Beck.

Han nævner Venstres støtte til folkeskolereform og den nye lov om de praktiserende læger som eksempler på, at det store oppositionsparti læner sig op ad regeringens politik.

KU-formanden opfordrer Venstre til at lægge en mere markant borgerlig linje.

»Vi vil da gerne give et par forslag til Venstre som de frit kan benytte i et kommende regeringsgrundlag: De kunne arbejde for at afskaffe topskatten, sænke selskabsskatten til 15 procent, afskaffe arveafgiften, fastfryse grundskylden og afskaffe efterlønnen totalt. Det er alle gode borgerlige mærkesager som kan gøre en forskel, for Danmark og den enkelte borger,« siger Kristoffer Beck.

Dagens Gossip