Kul på dilleren: Nyt kondom af kul skal give mere nydelse

Rigtigt mange mennesker – især mænd - beklager sig over at skulle bruge kondomer, men nu er der lys forude, da et nyt, stort projekt skal gøre kondomer både stærkere, tyndere og mere behagelige i brug. Det skriver Telegraph.co.uk.

Det er supermaterialet grafen, der er udvundet af kul, og som først blev opdaget i 2004, som, forskerne mener, sammen med latex kan give nogle fantastiske kondomer. Grafen er et meget tyndt og stærkt materiale, men det er nyt, at det bliver tænkt ind i den her sammenhæng.

Skal opmuntre til brug af kondom
En af forskerne bag er Aravind Vijayaraghavan, fra University of Manchester, som er blevet bevilliget en anseelig sum penge til projektet.

- Dette kompositmateriale vil blive skræddersyet til at forbedre den naturlige følelse ved samleje, når man bruger kondom, hvilket skal opmuntre til at bruge kondom. Det sker ved at kombinere styrken ved grafen og elasticiteten ved latex, så vi kan fremstille et nyt materiale, der er tyndere, stærkere, mere elastisk, mere sikkert – og det vigtigste – mere nydelsesfuldt, siger han til Telegraph.co.uk.

Findes G-punktet? Se syv myter om sex og få svaret på Femina.dk

Primært rettet mod udviklingslande

Det er Bill og Melinda Gates Foundation, der har doneret Aravind Vijayaraghavan over en halv million kr. til at få de nye og bedre kondomer til at blive virkelighed.

Fonden har en målsætning om at hjælpe med at fremme sundheden i udviklingslande, og folkene bag fonden håber, at de nye kondomer kan være med til at forhindre udviklingen af HIV og uønskede graviditeter.

Det kan dog også komme alle os andre til gode, hvis projektet lykkes, da det fremover måske bliver lettere at få mænd til at tage gummihætten på inden sex.

Smør smadrer din mands sæd. Læs mere på Femina.dk

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip