Kult har dræbt 46 politifolk

Militante fra en kult i Nigeria har dræbt 46 politifolk ved et baghold i den centrale delstat Nassarawa, siger politiet i området torsdag.

- En enhed af politifolk på 60 blev angrebet i et baghold af medlemmer fra Ombatse kulten, siger Nassarawas politichef, Abayomi Akeremale.

De bevæbnede Ombatse-mænd åbnede ild og dræbte 23, som blev brændt. Han tilføjer, at en snes andre savnes.

Nassarawa ligger i den linje, der skiller Nigerias overvejende kristne befolkning i syd fra den overvejende muslimske befolkning i nord.

En af de store etniske grupper i delstaten, ergonerne, er splittet mellem de to religioner og har også forbindelse til lokal overtro. Ombatse, som betyder "tiden er inde" beskriver sig selv om en kraft, der skal befri samfundet fra visse laster - blandt andet alkohol og utroskab.

Politichefen siger, sikkerhedsstyrker forsøger at foretage anholdelser af Ombatse-ledere.

Gruppen har opereret i delstaten i adskillige år, men omfanget af dens størrelse og dens aktiviteter står ikke klart for myndighederne. Kultens mandlige medlemmer går kun klædt i sort, mens kvinderne angiveligt har forbud mod at deltage i dens større ceremonier.

Mens kristne og muslimer dominerer Nigeria, så siger flere iagttagere nu, at det er et helt nyt fænomen, at en militant kult med våben står bag omfattende vold i landet.

- Det er som en helt ny dimension i Nigeria, der er Afrikas mest befolkningsrige land med 250 etniske grupper, siger Nassarawas guvernør, Tanko Al-Makura.'

Nigerianske medier rapporterer ofte om forbrydelser med relation til det okkulte, men det er som regel med usikre og udetaljerede oplysninger.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip